Az apa barátságosan megszorította a fiú kezét.
- Novács István. Érezd magad itthon! Hozok széket, hogy ülj le te is közénk - mondta, azzal a nappaliba fordult, és hozta is az ötödik széket a kezében. Megvárta, míg Gergely kiment, aztán ő is, letette a széket az asztal mellé, aztán ő maga elfoglalta a helyét. Eközben kijött Irma édesanyja, kezében egy fazék puliszkával, mögötte Irma hozta a tejföllel összekevert túrót meg a sült szalonnadarabkkat, Zsóka pedig a desszertet, egy tál szeletelt almát, amit egyelőre az ajtó mellé egy kisszékre tett, mert az asztalra már nem fért, s visszaszaladt, hogy hozzon a fiúnak is tányért meg villát.
Mire Zsóka visszajött, az anya is bemutatkozott, a férjéhez hasonlóan kezet fogott a vendéggel, annyi különbséggel, hogy az ő vékony keze gyengébben szorított.
- Angéla vagyok, örülök, hogy megismerhetlek. Remélem ízleni fog az ebéd - mosolygott.
- Én meg Zsóka vagyok, üdv - fogott kezet Irma nővére is Gergellyel.
Mostmár, hogy mindenki mindenkit ismert, az apa imára kulcsolta a kezét, és ennyit mondott:
- Köszönjük a finom ételt - amivel egyszerre adott hálát Istennek, a feleségének, meg azoknak az embereknek, akik dolgoztak azért, hogy a máléliszt a boltba kerüljön. Erre egy ámennel válaszolt mindenki, és vége volt a formalitásnak. Szép sorban tett mindenki a tányérjába, s közben a beszélgetés is megindult.
- Megszoktad már a várost? - kérdezte az anya.
(nemtom Gergely mennyire beszédes, egy kis chit-chat kéne XD oszt nem muszáj nagyon részletezni magát az ebédet)
(0) (0) |
|